Tietoa ammattilaisille

Nuorten Kompassi on kehitetty osana Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen tutkimushanketta. Kompassi kestää viisi viikkoa ja sisältää laajan valikoiman nuorelle räätälöityjä harjoituksia. Nuori voi käyttää ohjelmaa itsenäisesti tai ammattilaisen tuella.

Voit tutustua Nuorten Kompassi plus -tutkimukseen ja sen julkaisuihin Jyväskylän yliopiston sivuilla:
Nuorten Kompassi plus -tutkimus

Ohjelman käyttötapoja

Yksilötyö

Hyvinvoinnin ammattilaiset voivat hyödyntää ohjelmaa yksilövastaanotolla ja suunnitella ohjelman käyttöä yhdessä nuoren kanssa. Ammattilainen voi auttaa nuorta tunnistamaan, miten ohjelman aiheet tukevat nuoren yksilöllisiä tavoitteita tai auttavat erilaisten ongelmien käsittelemisessä.

Luokka tai pienryhmä

Opettaja tai opinto-ohjaaja voi ottaa ohjelman käyttöön pienryhmän tai kokonaisen luokan kanssa ja käyttää ohjelmaa nuorten kanssa esim. yhden oppitunnin (45 min) viikossa viiden viikon ajan. Kompassin käyttö luokassa ei vaadi opettajalta lisätyötä, sillä nuoret työskentelevät oppitunnin ajan itsenäisesti tehtävien parissa.

Itsenäinen käyttö

Nuori voi myös rekisteröityä Nuorten Kompassiin ja käyttää ohjelmaa itsenäisesti.


Ohjelmaan tutustuminen

Ammattilaisena voit tutustua Nuorten Kompassi -ohjelmaan kirjautumalla sisään ammattilaisten testitunnuksilla:

  • Tunnus: ammattilaistesti
  • Salasana: testi2022

Testitunnuksilla koko ohjelmaan ja kaikkiin sen etappeihin pääsee tutustumaan saman tien. Muutoin ohjelma avautuu etappi kerrallaan, uusi etappi aina maanantaisin.Lisätietoa ja harjoituksia hyväksymis- ja omistautumisterapiasta: Oivamieli-sivusto